Zastosowanie cukru do produkcji potraw.. pomocy

Zastosowanie cukru do produkcji potraw.. pomocy
Odpowiedź

stosuje się do np. do placków do herbaty do kawy do surówek z kiszonej kapusty do budyniu do kiślu do  polew na plaska do kąpotów do marynat do deserów do sałatek owocowych do gulaszów  

Dodaj swoją odpowiedź
Technologia żywności

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych
Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować,...

Medycyna

Miażdżyca

Co to jest w ogóle miażdżyca

Miażdżyca, choroba z powodu której coraz więcej ludzi umiera polega na odkładaniu się w ścianach tętnic złogów lipidowych zwanych kaszakami. Złogi te powodują, że zaatakowane tętnice stają się...

Chemia

Chemia kosmetyczna.

Temat: EKSTRAKTY

Ekstrakt – inaczej wyciąg. Jest to roztwór otrzymywany w procesie ekstrakcji, zawierający składnik lub składniki ekstrahowane, rozpuszczalnik użyty do ekstrakcji oraz niewielką ilość innych składników mieszanin...

Biologia

Charakterystyka grzybów

Grzyby są organizmami, które różnią się od roślin zielonych nie tylko wyglądem, ale i składem chemicznym, rozwojem i sposobem życia. Stanowią odrębną część świata roślin. Niektórzy współcześni naukowcy uznają je nawet za trzec...

Pierwsza pomoc

Pierwsza pomoc-zasady udzielania

Pierwsza pomoc — zespół czynności wykonywanych w razie urazu lub nagłego ataku choroby w celu zminimalizowania niekorzystnych następstw, zanim możliwe będzie udzielenie specjalistycznej pomocy medycznej (po przewiezieniu do szpitala).
<...