ponieważ pod wpływem stężonego kwasu azotowego(V) białko się ścina a następnie przybiera intensywnie żółte zabarwienie. Jest to reakcja charakterystyczna dla białek. Nosi nazwę reakcji ksantoproteinowej i jest wykorzystywana do identyfikacji białek.
Wyjaśnij , dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto.
Wyjaśnij , dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto....
Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego V barwią się na żółto?
Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego V barwią się na żółto?...
1.Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto.
1.Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto....
Wyjaśnij, dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto. Uzasadnij prawdziwość stwierdzenia: Każda zasada jest wodorotlenkiem, ale nie każdy wodorotlenek jest zasadą
Wyjaśnij, dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto. Uzasadnij prawdziwość stwierdzenia: Każda zasada jest wodorotlenkiem, ale nie każdy wodorotlenek jest zasadą...
1. Wyjaśnij, dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto. 2.Oblicz, w którym kwasie jest większa zawartość procentowa (% masowy) azotu: w kwasie azotowym (III) (HNO₂) czy azotowym (V) (HNO₃)
1. Wyjaśnij, dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto. 2.Oblicz, w którym kwasie jest większa zawartość procentowa (% masowy) azotu: w kwasie azotowym (III) (HNO₂) czy azotowym (V) (HNO�...
Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto?
Wyjaśnij dlaczego fasola i twaróg pod wpływem roztworu kwasu azotowego (V) barwią się na żółto?...