Marynowanie – konserwowanie produktów spożywczych za pomocą octu. Spożywanie dużych ilości octu może być przyczyną anemii, dlatego marynaty powinny być spożywane w małych ilościach nawet przez ludzi zupełnie zdrowych. Dzieci, chorzy, kobiety ciężarne i karmiące nie powinny spożywać marynat POZDRAWIAM
Dużo jest definicji na ten temat.. Np. konserwowanie produktów spożywczych za pomocą octu. Konserwować mięso, przechowywać długo jakąś rzecz... PS. zła odpowiedź, proszę o usunięcie.
Co to jest Marynowanie jedzenia? Daje naj!
Co to jest Marynowanie jedzenia? Daje naj!...
Do marynowanie grzybów trzeba przygotować zalewę, która jest roztworem kwasu octowego o stężeniu 4%. W sklepie można kupić ocet, który jest roztworem kwasu octowego o stężeniu 10%. Ile gramów octu i ile gramów wody potrzeba do przygotowania 500g zalewy do
Do marynowanie grzybów trzeba przygotować zalewę, która jest roztworem kwasu octowego o stężeniu 4%. W sklepie można kupić ocet, który jest roztworem kwasu octowego o stężeniu 10%. Ile gramów octu i ile gramów wody potrzeba do przygotow...
Co to jest pasteryzacja sterylizacja mrożenie suszenie kwaszenie solenie cukrzenie i marynowanie. Proszę o szybką odp. P.S. Daję naj
Co to jest pasteryzacja sterylizacja mrożenie suszenie kwaszenie solenie cukrzenie i marynowanie. Proszę o szybką odp. P.S. Daję naj...
Ryby i owoce morza. (technologia i towaroznawstwo)
Gatunki ryb występujących w handlu.
Ryby i przetwory rybne są źródłem wysokowartościowego białka i wielu innych składników istotnych w odżywieniu organizmu ludzkiego.
W zależności od pochodzenia ryby dzielimy na:
<...
Warzywa i owoce (technologia i towarozanwstwo)
Charakterystyka i podział owoców.
Owoce należą do artykułów wysoko cenionych przez dietetyków i żywieniowców. Są one bowiem źródłem wielu witamin i związków mineralnych oraz błonnika. Ze względu na sezonowość zbioru krajo...