Nie można jednoznacznie odpowiedzeć na to pytanie. Zależy od wieku i stanu zrowia człowieka. Masło naturalne ma więcej nasyconych kwasów tuszczowych,zawiera wit. A,D,E oraz kartenoidy,wskazane jest dla dzieci,kobiet w ciąży oraz karmiących. Natomiast dorośli i starsi (zwaszcza) powinni stosować margarynę mającą własciwości obniżające poziom złego cholesterolu (jak np. Benecol,Flora Pro - Active). Magaryna jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych korzystnie wpływających na organizm (dla wymienionej grupy).
Rozstrzygnij spór co jest lepsze masło czy margaryna? Uzasadnić, które jest lepsze dla dzieci, a które dla dorosłych i dlaczego.
Rozstrzygnij spór co jest lepsze masło czy margaryna? Uzasadnić, które jest lepsze dla dzieci, a które dla dorosłych i dlaczego....
1.Jaki wplyw na zdrowie ma cukier i slodycze? 2.Napisz co według ciebie jest lepsze masło czy margaryna i wyjaśnij dlaczego? Na teraz potrzebne, tak na pół strony każde..
1.Jaki wplyw na zdrowie ma cukier i slodycze? 2.Napisz co według ciebie jest lepsze masło czy margaryna i wyjaśnij dlaczego? Na teraz potrzebne, tak na pół strony każde.....
Mikroekonomia
1.1 Ekonomia - jest nauką badającą w jaki sposób ludzie wykorzystują zasoby będące w ich dyspozycji w celu zaspokojenia różnorodnych potrzeb materialnych i niematerialnych.
Zasoby, którymi ludzie dysponują są przekształcane w trakci...
Mikroekonomia
1.1 Ekonomia - jest nauką badającą w jaki sposób ludzie wykorzystują zasoby będące w ich dyspozycji w celu zaspokojenia różnorodnych potrzeb materialnych i niematerialnych.
Zasoby, którymi ludzie dysponują są przekształcane w trakci...
Charakterystyka produkcji piekarskiej
PRZYGOTOWANIE SUROWCÓW DO PRODUKCJI PIECZYWA
Od starannego i dokładnego przygotowania surowców zależy w dużym stopniu przebieg procesów technologicznych oraz jakość pieczywa. Podstawowym surowcem w produkcji jest mąka i od właśc...