J a również mam to zadane Pasterylizacja: mleko, dżemy, soki owocowe Sterylizacja: mięsa warzywa i owoce, drób Mrożenie: maliny, wiśnie, grzyba Suszenie: grzyby, rodzynki, śliwki Kwaszenie: ogórek, cukinia, jabłka solenie: śledzie, kiełbasa, szynki cukrzenie: dzem kompot soki marynowanie: ogórki, papryka, buraczki
produkty pasteryzowane to takie ktore sie gotuje np ogorki kurniszone pasteryzowac 10 min,czyli zagotowac w sloiku
Ochrona żywności i wody przed skażeniami
Ekologia jest to nauka zajmująca się strukturą i funkcjonowaniem żywej przyrody. Obejmuje ona całość zjawisk dotyczących wzajemnych zależności między organizmami a ich żywym i martwym środowiskiem.
Człowiek ma prawo do:
1. pi...
TOWAROZNASTWO
Jakość:
PN – EN 26402:1993
Jakość to ogół cech wyrobu decydujących o zdolności wyrobu do zaspokojenia potrzeb
ISO 9000:2000
Jakość to zespół własności obiektu, dzięki którym jednostka jest wstanie zaspokoić przewid...
Produkcja tortów - dyplomowa
PLAN PRACY
Wstęp 3
Cel pracy 4
1.Definicja tortów 5
2.Podział tortów 6
3.Proces produkcyjny 7
3.1 Surowce 7
3.2 Produkcja podstaw do tortów - maszyny i urząd...