jakie to produkty pasteryzowane ?

jakie to produkty pasteryzowane ?
Odpowiedź

J a również mam to zadane  Pasterylizacja: mleko, dżemy, soki owocowe Sterylizacja: mięsa warzywa i owoce, drób Mrożenie: maliny, wiśnie, grzyba Suszenie: grzyby, rodzynki, śliwki Kwaszenie: ogórek, cukinia, jabłka  solenie: śledzie, kiełbasa, szynki cukrzenie: dzem kompot soki  marynowanie: ogórki, papryka, buraczki  

produkty pasteryzowane to takie ktore sie gotuje np ogorki kurniszone pasteryzowac 10 min,czyli zagotowac w sloiku

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

Ochrona żywności i wody przed skażeniami

Ekologia jest to nauka zajmująca się strukturą i funkcjonowaniem żywej przyrody. Obejmuje ona całość zjawisk dotyczących wzajemnych zależności między organizmami a ich żywym i martwym środowiskiem.
Człowiek ma prawo do:
1. pi...

Zarządzanie produkcją

TOWAROZNASTWO

Jakość:
PN – EN 26402:1993
Jakość to ogół cech wyrobu decydujących o zdolności wyrobu do zaspokojenia potrzeb
ISO 9000:2000
Jakość to zespół własności obiektu, dzięki którym jednostka jest wstanie zaspokoić przewid...

Technologia gastronomiczna

Produkcja tortów - dyplomowa

PLAN PRACY





Wstęp 3

Cel pracy 4

1.Definicja tortów 5

2.Podział tortów 6

3.Proces produkcyjny 7

3.1 Surowce 7

3.2 Produkcja podstaw do tortów - maszyny i urząd...