Jakie informacje powinny znajdować się na opakowaniach jednostkowych?

Jakie informacje powinny znajdować się na opakowaniach jednostkowych?
Odpowiedź

- wykaz składników - termin ważności - objętość, wagę - ostrzeżenia - nazwa danego produktu - dane producenta

Nazwa kod kreskowy data waznosci zapis masy i objetosci sklad nazwe i adres producenta nazwe i adres podmiotu gospodarczego paczkujacego kraj pochodzenia nr partii warunki przechowywania  

Dodaj swoją odpowiedź
Kosmetologia

„Zasady higieny oraz zagrożenia epidemiologiczne w gabinecie kosmetycznym”

Temat: „Zachowanie zalecanych zasad higieny jest koniecznością
gabinetach”

Potrzeba higieny jest niezbędnym i koniecznym elementem prawidłowej pracy w salonie kosmetycznym. Tylko odpowiednio dobrane artykuły jednorazowe i kon...

Biologia

Warzywa i przetwory z warzyw

I Wstęp
II. Ocena towaroznawcza warzyw
2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce
2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw
2.3. Klasyfikacja warzyw
2.4 Ogólna charakterystyka warzyw
2.5. Przydatność, wymaga...

Technologia żywności

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych
Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować,...