witamina A , B,C,D. Wszystkie rodzaje mleka i produktów mlecznych zawierają te składniki, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrego stanu zdrowia.
Składniki pokarmowe: białka, tłuszcze, witaminy, węglowodany
Składniki odżywcze
Początek drogi ku zdrowemu, pełnowartościowemu żywieniu to właściwy dobór produktów żywnościowych. Wymaga on pewnych informacji, związanych ze składem artykułów spożywczych i potrzebami ludzkiego organiz...
Zioła i witaminy- album
Ziółka są swojskie. Można je spotkać w lesie i na łące, posadzić w ogródku, obserwować jak rosną, rozwijają się, kwitną i owocują. Naturalne zioła nie zastąpią tysięcy niezbędnych leków, noża chirurga, a także nie zastąpią l...
Racjonalne żywienie
Już od ponad 2000 lat człowiek zdaje sobie sprawę, że należy dbać o zrównoważoną dietę, zawierającą prawidłowe ilości i rodzaje wszystkich rodzajów pokarmu. Potoczne twierdzenie:,, Jesteś tym, co jesz’’ wcale nie jest dalekie od ...
Żywienie w diecie wegetariańskiej
W zależności od tego jakie spożywamy produkty można wyróżnić kilka rodzajów wegetarianizmu:
1) Laktoovowegetarianizm- najbardziej powszechny, oznacza rezygnację z potraw mięsnych. Dopuszcza produkty pochodzenia zwierzęcego: sery, mlek...
TOWAROZNASTWO
Jakość:
PN – EN 26402:1993
Jakość to ogół cech wyrobu decydujących o zdolności wyrobu do zaspokojenia potrzeb
ISO 9000:2000
Jakość to zespół własności obiektu, dzięki którym jednostka jest wstanie zaspokoić przewid...