a) pasteryzacja- buraki, szpinak, piwo b) sterylizacja- mleko, mięso wieprzowe, szynka c) mrożenie- chleb, pierogi, mięso d) suszenie- pietruszka, grzyby, śliwki e) kwaszenie- kapusta, ogórki, buraki f) solenie- mięso, grzyby, ogórki g) cukrzenie- marmolada, dżem, buraki h) marynowanie- papryka, grzyby, buraki
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji. a) Pasteryzacja - b) Sterylizacja - c) Mrożenie - d) Suszenie - e) Kwaszenie - f) Solenie - g) Cukrzenie - h) Marynowanie -
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji. a) Pasteryzacja - b) Sterylizacja - c) Mrożenie - d) Suszenie - e) Kwaszenie - f) Solenie - g) Cukrzenie - h) Marynowanie -...
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji : a) pasteryzacja - b) sterylizacja - c) mrożenie - d) suszenie - e) kwaszenie - f) solenie - g) cukrzenie - h) marynowanie -
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji : a) pasteryzacja - b) sterylizacja - c) mrożenie - d) suszenie - e) kwaszenie - f) solenie - g) cukrzenie - h) marynowanie -...
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: pasteryzacja, sterylizacja, mrożenie, suszenie, kwaszenie, solenie, cukrzenie, marynowanie. ??? Pliskaa niech ktoś odpowie potrzebne pilnie na jutro. ;)
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: pasteryzacja, sterylizacja, mrożenie, suszenie, kwaszenie, solenie, cukrzenie, marynowanie. ??? Pliskaa niech ktoś odpowie potrzebne pilnie na jutro. ;)...
podaj trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji pasteryzacja,sterylizacja,mrożenie, suszenie,kwaszenie,solenie,cukrzenie,marynowanie
podaj trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji pasteryzacja,sterylizacja,mrożenie, suszenie,kwaszenie,solenie,cukrzenie,marynowanie...