Pasteryzacja - mięso - mleko - wino - piwo - przetwory owocowe (dżemy, kompoty itp) Mrożenie - owoce - mięso - koperek Suszenie - jabłka - grzyby - truskawki Kwaszenie - kapusta - ogórki Solenie - mięso - warzywa Cukrzenie - owoce do kompotu/dżemu Marynowanie - mięso
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: pasteryzacja, sterylizacja, mrożenie, suszenie, kwaszenie, solenie, cukrzenie, marynowanie. ??? Pliskaa niech ktoś odpowie potrzebne pilnie na jutro. ;)
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: pasteryzacja, sterylizacja, mrożenie, suszenie, kwaszenie, solenie, cukrzenie, marynowanie. ??? Pliskaa niech ktoś odpowie potrzebne pilnie na jutro. ;)...
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji : a) pasteryzacja - b) sterylizacja - c) mrożenie - d) suszenie - e) kwaszenie - f) solenie - g) cukrzenie - h) marynowanie -
Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji : a) pasteryzacja - b) sterylizacja - c) mrożenie - d) suszenie - e) kwaszenie - f) solenie - g) cukrzenie - h) marynowanie -...
podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: a]pasteryzacja- b]sterylizacja- c]mrożenie- d]suszenie- e]kwaszenie- f]solenie- g]cukrzenie- h]marynowanie-
podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji: a]pasteryzacja- b]sterylizacja- c]mrożenie- d]suszenie- e]kwaszenie- f]solenie- g]cukrzenie- h]marynowanie-...
podaj trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji pasteryzacja,sterylizacja,mrożenie, suszenie,kwaszenie,solenie,cukrzenie,marynowanie
podaj trzy przykłady produktów poddawanych poszczególnym metodom konserwacji pasteryzacja,sterylizacja,mrożenie, suszenie,kwaszenie,solenie,cukrzenie,marynowanie...