W jakich produktach nie występują grzyby?

W jakich produktach nie występują grzyby?
Odpowiedź

mleko, ser, chleb, woda, soki, cukier, przyprawy, jogurty, masła itp..

Dodaj swoją odpowiedź
Dietetyka

Żywienie w diecie wegetariańskiej

W zależności od tego jakie spożywamy produkty można wyróżnić kilka rodzajów wegetarianizmu:
1) Laktoovowegetarianizm- najbardziej powszechny, oznacza rezygnację z potraw mięsnych. Dopuszcza produkty pochodzenia zwierzęcego: sery, mlek...

Biologia

Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu.

Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu



Składniki odżywcze są to związki występujące w produktach spożywczych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, które po spożyciu ulegają strawieniu i przyswoj...

Technologia żywności

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym

Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych
Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować,...

Bezpieczeństwo i higiena pracy

Trucizny w naszym życiu i jak się przed nimi zabezpieczyć.

Trucizny w naszym życiu i jak się przed nimi zabezpieczyć.
W otoczeniu człowieka znajdują się miliony związków chemicznych. Niektóre z nich są niezbędne do życia, wpływ innych jest na organizm obojętny. Są także i takie związki ...

Edukacja dla bezpieczeństwa

Trucizny w naszym życiu i jak się przed nimi zabezpieczyć.

W otoczeniu człowieka znajdują się miliony związków chemicznych. Niektóre z nich są niezbędne do życia, wpływ innych jest na organizm obojętny. Są także i takie związki chemiczne, których choćby niewielka ilość powoduje zaburzenia ...