Potęgi


1² = 1 1³ = 1
2² = 4 2³ = 8
3² = 9 3³ = 27
4² = 16 4³ = 64
5² = 25 5³ = 125
6² = 36 6³ = 216
7² = 49 7³ = 343
8² = 64 8³ = 512
9² = 81 9³ = 729
10² = 100 10³ = 1000
11² = 121 11³ = 1331
12² = 144 12³ = 1728
13² = 169 13³ = 2197
14² = 196 14³ = 2744
15² = 225 15³ = 3375
16² = 256 16³ = 4096
17² = 289 17³ = 4913
18² = 324 18³ = 5832
19² = 361 19³ = 6859
20² = 400 20³ = 8000
21² = 441 21³ = 9261
22² = 484 22³ = 10648
23² = 529 23³ = 12167
24² = 576 24³ = 13824
25² = 625 25³ = 15625
26² = 676 26³ = 17576
27² = 729 27³ = 19683
28² = 784 28³ = 21952
29² = 841 29³ = 24389
30² = 900 30³ = 27000
31² = 961 31³ = 29791
32² = 1024 32³ = 32768

Dodaj swoją odpowiedź
Matematyka

LEK (na nudę), czyli Letni Edukacyjny Konkurs. Oblicz wartość wyrażeń (pamiętaj, że potęgowanie wykonujemy przed mnożeniem i dzieleniem). a) 2 do potęgi 5 - (-2) do potęgi 5 b) (1/3) do potęgi 4 + (-1/3)do potęgi 4 c) (1/3) do potęgi 2 * 3 do potęgi

LEK (na nudę), czyli Letni Edukacyjny Konkurs. Oblicz wartość wyrażeń (pamiętaj, że potęgowanie wykonujemy przed mnożeniem i dzieleniem). a) 2 do potęgi 5 - (-2) do potęgi 5 b) (1/3) do potęgi 4 + (-1/3)do potęgi 4 c) (1/3) do pot...

Matematyka

Zredukuj wyrazy podobne. a) 3 x do potęgi drugiej - 5 x + 2 + 2x- 4 + x do potęgi 2 = b) -4 x do potęgi drugiej - 3 + 2 x - x do potęgi 2 - 4 x + 5 = c) x do potęgi 3 - 4 x do potęgi 2 + 5 x - 1 - 3 x do potęgi 3 + 4 x do potęgi 1 - 7 x + 4 = d) 2 + 3

Zredukuj wyrazy podobne. a) 3 x do potęgi drugiej - 5 x + 2 + 2x- 4 + x do potęgi 2 = b) -4 x do potęgi drugiej - 3 + 2 x - x do potęgi 2 - 4 x + 5 = c) x do potęgi 3 - 4 x do potęgi 2 + 5 x - 1 - 3 x do potęgi 3 + 4 x do potęgi 1 - 7 x +...

Matematyka

Zadanie 1. Oblicz: A. (1,8) do potęgi drugiej = (3,2)do potęgi drugiej= (4,9)do potęgi drugiej= (7,1)do potęgi drugiej= B. (1,9)do potęgi drugiej= (3,6)do potęgi drugiej= (4,5)do potęgi drugiej= (7,8)do potęgi drugiej= C. (4,12)do potęgi d

Zadanie 1. Oblicz: A. (1,8) do potęgi drugiej = (3,2)do potęgi drugiej= (4,9)do potęgi drugiej= (7,1)do potęgi drugiej= B. (1,9)do potęgi drugiej= (3,6)do potęgi drugiej= (4,5)do potęgi drugiej= (7,8)do potęgi drugiej= C. (4,...

Matematyka

Przedstaw w postaci jednej potęgi sumę a) 5 do potęgi 2 + 5 do potęgi drugiej  2 +5 do potęgi 2 + 5 do potęgi 2 + 5 do potęgi 2  b) 2 do potęgi 3+ 2  do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 +2 do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 + 2 do potęgi

Przedstaw w postaci jednej potęgi sumę a) 5 do potęgi 2 + 5 do potęgi drugiej  2 +5 do potęgi 2 + 5 do potęgi 2 + 5 do potęgi 2  b) 2 do potęgi 3+ 2  do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 +2 do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 + 2 do potęgi 3 + 2 do ...

Matematyka

Wpisz w okienka odpowiednie liczby. a) ......... do potęgi 2 = 16 ........... do potęgi 2 = 25 ............. do potęgi 2 = 36 ........... do potęgi 2 = 64 ........... do potęgi 2 = 0 ........... do potęgi 2 = 9 ........... do potęgi 2 = 8

Wpisz w okienka odpowiednie liczby. a) ......... do potęgi 2 = 16 ........... do potęgi 2 = 25 ............. do potęgi 2 = 36 ........... do potęgi 2 = 64 ........... do potęgi 2 = 0 ........... do potęgi 2 = 9 ........... do ...

Matematyka

Zapisz Krócej A) (-5) do potęgi 3 razy 5 do potęgi 4 B) (-7) do potęgi 6 razy 7 do potęgi 5 C) 6 do potęgi 4 razy (-6) do potęgi 4 razy 6 D) (-7) do potęgi 13 : 7 do potęgi 4 E) 5 do potęgi 10 : (-5) do potęgi 4 F) 12 do potęgi 5 : (-12) do po

Zapisz Krócej A) (-5) do potęgi 3 razy 5 do potęgi 4 B) (-7) do potęgi 6 razy 7 do potęgi 5 C) 6 do potęgi 4 razy (-6) do potęgi 4 razy 6 D) (-7) do potęgi 13 : 7 do potęgi 4 E) 5 do potęgi 10 : (-5) do potęgi 4 F) 12 do potę...