Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno sie gotowac kwasnych potraw np. kapuśniaku. ?

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno sie gotowac kwasnych potraw np. kapuśniaku. ?
Odpowiedź

W naczyniach aluminiowych, nie należy gotować kwaśnych potraw (np.kapuśniaku), ponieważ kwas wchodzi w reakcję z aluminium, tworząc toksyny szkodliwe dla zdrowia człowiekia.

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku.

1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku....

Chemia

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku. Proszę o pomoc !

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku. Proszę o pomoc !...

Chemia

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku...

Chemia

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw np. kapuśniaku.

Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw np. kapuśniaku....