Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno sie gotowac kwasnych potraw np. kapuśniaku. ?
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno sie gotowac kwasnych potraw np. kapuśniaku. ?
W naczyniach aluminiowych, nie należy gotować kwaśnych potraw (np.kapuśniaku), ponieważ kwas wchodzi w reakcję z aluminium, tworząc toksyny szkodliwe dla zdrowia człowiekia.
1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku....
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku. Proszę o pomoc !...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw np. kapuśniaku....