1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku.
1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku.
Gdyż część aluminium może rozpuścić się w kwasach. Metal ciężki (glin) jest niezdrowy i może wywoływać chorobę Alzheimera. Kwas wchodzi w reakcję z aluminium i tworzą się toksyny szkodliwe dla człowieka. Glin to pierwiastek, który ma niekorzystny wpływ na organizm ludzki.
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku. Proszę o pomoc !...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw np. kapuśniaku....