Ile jest cukru w cukrze?

Ile jest cukru w cukrze?
Odpowiedź

W normalnym cukrze powinno być nie mniej niż 99,8 %,a w cukrze przemysłowym nie mniej niż 99,55 %

W normalnym jest 99,5% W przemysłowym 99,55%

normalny - 99,5% przemysłowy - 99,55%

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

Ile jest cukru w cukrze?

Ile jest cukru w cukrze?...

Chemia

Węglowodany

WĘGLOWODANY
_______ (CUKRY, SACHARYDY) _ ___________
PROSTE ______ ZŁOŻONE___
(MONOSACHARYDY) /
glukoza , fruktoza DWUCUKRY WIELOCUKRY
C6H12O6 (DISACHARYDY) (POLISACHARYDY)
Sacharoza, maltoza, skrobia (C6H10O5)n

Biologia

Składniki pokarmowe: białka, tłuszcze, witaminy, węglowodany

Składniki odżywcze

Początek drogi ku zdrowemu, pełnowartościowemu żywieniu to właściwy dobór produktów żywnościowych. Wymaga on pewnych informacji, związanych ze składem artykułów spożywczych i potrzebami ludzkiego organiz...

Kosmetologia

Ściąga Technologii Postaci Leku materiały 3 rok - farmacja

CZOPKI - SUPPOSITORIA
Czopki są postacią leku, przeznaczoną do wprowadzania do jam ciała. Zawierają określoną dawkę substancji leczniczych. Substancje lecznicze w czopkach powinny być równomiernie rozproszone w postaci stałej lub rozp...

Biologia

Składniki pokarmowe.

WITAMINY - (vita - życie)

Są to złożone związki chemiczne, bardzo potrzebne ludzkiemu organizmowi, który jednak nie jest w stanie ich sam wyprodukować. Mikroelementy, albo pierwiastki śladowe, są to pierwiastki chemiczne, bez któr...