Zawierają dużo potasu, błonnika, żelaza i witaminy C, także sporo cukrów prostych
Gruszki obniżają ciśnienie krwi.Zawierają dużo potasu, błonnika, żelaza i witaminy C, także sporo cukrów prostych. Są dosyć kaloryczne. 100 g to ok. 60 kcal. Pomagają regulować ciśnienie krwi, dlatego powinny znaleźć się w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze. Pobudzają trawienie i perystaltykę jelit, likwidują zaparcia. Mają też właściwości moczopędne, warto więc, żeby jadły je osoby chore na zapalenie dróg moczowych czy kamicę nerkową. Gruszki zaleca się też osobom zagrożonym anemią. Kompot z suszu ma właściwości przeciwgorączkowe.Drobne „ziarenka”, z których składa się miąższ gruszek, pozostają niestrawione i mogą drażnić błonę śluzową jelit. Gruszki nie posłużą też osobom cierpiącym na niestrawność, zawierają bowiem znaczne ilości sorbitolu - cukru prostego, który powoduje wzdęcia. Ze względu na sporą kaloryczność nie są raczej polecane tym, którzy się odchudzają.
Gruszki: Zawierają dużo potasu, błonnika, żelaza i witaminy C, także sporo cukrów prostych. WITAMINY: - C -A -B
TOWAROZNASTWO
Jakość:
PN – EN 26402:1993
Jakość to ogół cech wyrobu decydujących o zdolności wyrobu do zaspokojenia potrzeb
ISO 9000:2000
Jakość to zespół własności obiektu, dzięki którym jednostka jest wstanie zaspokoić przewid...
Żywienie
Żywienie to nie tylko jedzenie, ale przede wszystkim mądre i racjonalne odżywianie się, czyli dobieranie i komponowanie posiłków w taki sposób, by dostarczały one organizmowi wszystkich składników pokarmowych uznanych za niezbędne do praw...
ANALIZA SPRZEDAŻY SOKÓW KUBUŚ
SOKI I NAPOJE ANALIZA I KONKURENCJA
Bardzo dynamicznie rozwija się rynek soków i napojów skierowanych specjalnie do dzieci. Producenci by zdobyć młodego konsumenta oferują swoje produkty w bardzo kolorowych opakowaniach, na których d...