dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno gotować się kwaśnych potraw np. kapuśniaku??
dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno gotować się kwaśnych potraw np. kapuśniaku??
W naczyniach aluminiowych nie powinno gotować się kwaśnych potraw np. kapuśniaku, gdyż część aluminium może rozpuścić się w kwasach. Ten metal jest szkodliwy dla człowieka i może wywoływać chorobę Alzheimera.
1. Uzasadnij dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku....
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku. Proszę o pomoc !...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw, np. kapuśniaku...
Uzasadnij, dlaczego w naczyniach aluminiowych nie powinno się gotować kwaśnych potraw np. kapuśniaku....