w czasie przygotowania posiłków należy dokładnie umyc naczynia i produkty. należy myc ręce przed każdym posiłkiem. należy myć owoce i warzywa. spożywać tylko swierzą żywność . myślę ze pomogłam.
aby przygotować posiłek należy mieć SUBSTRATY np. warzywa, owoce które należy umyć i przygotować do wykorzystania. W procesie gotowania, smażenia, krojenia itp. powstają PRODUKTY, które następnie spożywamy.
Metodyka pracy opiekuńczo - wychowawczej
Plan:
Pewien opis , rozumiany jako wytwór zmysłowo uchwytny, pewien znak złożony, zbudowany ze znaków; np. układ wypisanych zdań albo wykres graficzny. Okazuje, jakie będzie to co zamierzone jeżeli będzie takie jakim zamierzamy je mie�...
Podstawy prawne resocjalizacji
Zasady wychowania resocjalizującego
Wśród zasad wychowania resocjalizującego znajdują się następujące zasady (M. Kalinowski Zasady wychowania resocjalizującego s. 237-239
1. Wszechstronności rozwoju wychowana wyraża konieczność ...
Rola Kościoła w kształtowaniu sie średniowiecznej Europy.
Analizując i oceniając wkład Kościoła w kształtowanie się średniowiecznej Europy pragnę sprecyzować znaczenie pojęcia Kościół, odnosząc je do religii chrześcijańskiej.
Wiara chrześcijańska narodziła się w I w. n.e. na Blisk...
Zwyczaje żywnościowe, kultura przy stole, obyczaje biesiadowania w średniowieczu
ŚREDNIOWIECZE
Zywnosc
Ludzie jedli od chwili, gdy pojawili się na świecie. Na początku zdobywanie pożywienia było głównym zajęciem gdyż była to bardzo ciężka sprawa. Żywili się oni głównie tym, co udało im się z...
Organizacja turystyki
OMÓWIENIE POJĘCIA „ ORGANIZACJA TURYSTYKI”
Termin „organizacja” w turystyce używany jest w trzech znaczeniach:
Jako cecha rzeczy i procesów, które uważamy za zorganizowane, stąd pojęcie „organizacja wczasów pracownicz...