mleko, masło, twarogi, sery, mięso, ryby, jaja
mięso, ryby, drób ,jajka, mleko
w jakich produktach występuje białko zwierzęce i białko roślinne?
w jakich produktach występuje białko zwierzęce i białko roślinne?...
Trochę długie, ale potrzebuję pomocy ;// 23. Którego składnika nie może być w produktach dla diabetyków? a. cholesterolu b. glutenu c. sacharozy 24. Wapń jest bardzo ważnym składnikiem pokarmowym, jeżeli w diecie zaczyna go brakować, organizm sam uzu
Trochę długie, ale potrzebuję pomocy ;// 23. Którego składnika nie może być w produktach dla diabetyków? a. cholesterolu b. glutenu c. sacharozy 24. Wapń jest bardzo ważnym składnikiem pokarmowym, jeżeli w diecie zaczyna go brakowa�...
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu.
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu
Składniki odżywcze są to związki występujące w produktach spożywczych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, które po spożyciu ulegają strawieniu i przyswoj...
Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych
Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować,...