namaczanie-nasiąkanie ciała stałego cieczą gotowanie – jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii płukanie- inaczej wierzchowe oczyszczanie krochmalenie- płukanie specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym, jak i w gospodarstwie domowym suszenie- doprowadzanie do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie np. powietrzem
a.? b.pranie c.gastronomia d.używanie detergentów e.? f.? Strarałam się pomóc :)
Korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a) namoczenie- b) pranie właściwe- c) gotowanie- d) płukanie- e) krochmalenie- f) suszenie- Proszę pomóżcie :).
Korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a) namoczenie- b) pranie właściwe- c) gotowanie- d) płukanie- e) krochmalenie- f) suszenie- Proszę pomóżcie :)....
Korzysając z dostępnych źródeł,wyjaśnij następujące pojęcia: a) namoczenie- b) pranie właściwe- c)gotowanie- d) płukanie- e)krochmalenie- f) suszenie- Proszę o szybką odp ;)) nie z int !!!!!!!!!!!!
Korzysając z dostępnych źródeł,wyjaśnij następujące pojęcia: a) namoczenie- b) pranie właściwe- c)gotowanie- d) płukanie- e)krochmalenie- f) suszenie- Proszę o szybką odp ;)) nie z int !!!!!!!!!!!!...
Korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie - b)pranie właściwe - c)gotowanie - d)płukanie - e)krochmalenie - f)suszenie -
Korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie - b)pranie właściwe - c)gotowanie - d)płukanie - e)krochmalenie - f)suszenie -...
Wyjaśnij następujące pojęcia: a]namoczenie- b]pranie właściwe- c]gotowanie- d]płukanie- e]krochmalenie- f]suszenie- to wszysko dotyczy prania ciuchów itp.
Wyjaśnij następujące pojęcia: a]namoczenie- b]pranie właściwe- c]gotowanie- d]płukanie- e]krochmalenie- f]suszenie- to wszysko dotyczy prania ciuchów itp....
Korzystając z dostepnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie b)pranie właściwe c)gotowanie d)płukanie e)krochmalenie f)suszenie Pamiętaj, przedewszystkim chodzi o materiał!
Korzystając z dostepnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie b)pranie właściwe c)gotowanie d)płukanie e)krochmalenie f)suszenie Pamiętaj, przedewszystkim chodzi o materiał!...