Korzysając z dostępnych źródeł,wyjaśnij następujące pojęcia:   a) namoczenie-   b) pranie właściwe-   c)gotowanie-   d) płukanie-   e)krochmalenie-   f) suszenie-     Proszę o szybką odp ;)) nie z int !!!!!!!!!!!!

Korzysając z dostępnych źródeł,wyjaśnij następujące pojęcia:   a) namoczenie-   b) pranie właściwe-   c)gotowanie-   d) płukanie-   e)krochmalenie-   f) suszenie-     Proszę o szybką odp ;)) nie z int !!!!!!!!!!!!
Odpowiedź

namoczenie - nasiąkanie ciała stałego cieczą pranie właściwe-czyszczenie chemiczne,które wykonuje się w pralni chemicznej gotowanie-jeden z procesów obróbki termicznej stosowany w gastronomi płukanie-wierzchowe oczyszczanie krochmalenie-płukanie przy pomocy specjalnego płynu suszenie-doprowadzanie czegoś do suchości

Dodaj swoją odpowiedź