Opakowania żywności to wyroby przemysłowe przeznaczone do umieszczania w nich towarów spożywczych. Podstawowym ich zadaniem jest ochrona żywności przed zepsuciem, ale spełniają też rolę jednostki miary, ułatwiają transport, zwiększają atrakcyjność produktu, jego walory higieniczne i estetyczne. Na dzisiejszym rynku istnieje wiele rodzajów opakowań żywności. Można je podzielić według różnych kryteriów: w zależności od funkcji jaką spełniają, od materiału, z jakiego są wykonane, a także ze względu na hermetyczność, czy konstrukcję wykonania.
po to aby chować w nich rzeczy i dowieśc spokojnie bez ich naroszrnia stanu do domu
Opakowania
1.Podstawowe pojęcia opakowania.
*Opakowanie produktu, chroni informuje czy promuje.
Opakowanie stanowi ważny składnik produktu.
Chroni towar przed zniszczeniem, zapewnia jego atrakcyjny wygląd i dostarcza klientowi infor...
Marketingowa rola opakowania.
WSTĘP
Wiele produktów, które spotykamy w życiu codziennym wręcz trudno wyobrazić sobie bez opakowania. Życie każdego człowieka nieodłącznie związane jest z wszelkiego rodzaju butelkami, kartonami, puszkami czy torebkami. One prz...
Opakowania.
1. Cele zarządzania produkcją, zarządzanie zintegrowane, co to jest, co się na niego składa?
Zarządzanie to działalność kierownicza, polegająca na ustalaniu celów i ich realizacji (stosuje się do działalności kierowniczej przede ws...
Zarzadzanie opakowaniami
1. Cele zarządzania produkcją, zarządzanie zintegrowane, co to jest, co się na niego składa?
Zarządzanie to działalność kierownicza, polegająca na ustalaniu celów i ich realizacji (stosuje się do działalności kierowniczej przede ws...
Koszty i ich klasyfikacja
Koszty – wyrażone wartościowo zużycie środków pracy (środków trwałych, wartości niematerialnych i prawnych), przedmiotów pracy (materiałów), usług obcych, samej pracy (w wysokości wynagrodzeń oraz niektóre wydatki nie odzwie...