Substancje odżywcze występują w pokarmach.
Krew-funkcje krwi, Substancje odżywcze: białka, węglowodany, tłuszcze- gdzie występują
Krew-funkcje krwi, Substancje odżywcze: białka, węglowodany, tłuszcze- gdzie występują...
Krew-funkcje krwi, Substancje odżywcze: białka, węglowodany, tłuszcze- gdzie występują
Krew-funkcje krwi, Substancje odżywcze: białka, węglowodany, tłuszcze- gdzie występują...
Białka, cukry i tłuszcze
Podobnie jak maszyna, organizm ludzki potrzebuje do pracy stałych dostaw energii. Energia jest potrzebna do pracy mięśni i do produkowania nowych związków biochemicznych, bez których wzrost i regeneracja komórek i tkanek byłyby niemożliwe. ...
Składniki pokarmowe: białka, tłuszcze, witaminy, węglowodany
Składniki odżywcze
Początek drogi ku zdrowemu, pełnowartościowemu żywieniu to właściwy dobór produktów żywnościowych. Wymaga on pewnych informacji, związanych ze składem artykułów spożywczych i potrzebami ludzkiego organiz...
Cechy organizmu żywego, kom eukariotyczna, budowa kom zwierzęcej, mitochondrium, etapy oddychania wew kom, budowa i funkcje jądra kom, biosynteza białka, tkanki i ich podział, odżywianie człowieka, uklad pokarmowy, trawienie, trawienie cukrów i t
Cechy organizmu żywego: -odżywianie; -rozmnażanie; -wydalanie; -oddychanie; -wzrost; -reakcje na bodźce; -poruszanie się(nie wszystkie organizmy żywe).
Wszystkie organizmy żywe zbudowane są z komórek. Teorię kom. Stworzyli dwaj niemiec...