Pasteryzacja - obróbka cieplna mleka, która niszczy niemal wszystkie potencjalnie obecne w mleku niepożądane mikroorganizmy, to samo jednak dzieje się z pożądanymi, wartościowymi mikroorganizmami.
Pasteryzacja - zabijanie drobnoustrojów przez odpowiednie podgrzewanie produktu, zachowując smak i wartości odżywcze. Temperatura podczas pasteryzacji wynosi powyżej 70stopni, ale mniej niż 100 stopni. Najczęściej pasteryzowane produkty : mleko, piwo, wino, dżemy, soki, wędliny.
Co to jest pasteryzacja ? co to jest fermentacja ?
Co to jest pasteryzacja ? co to jest fermentacja ?...
Znaczenie fermentacji w życiu człowieka. Wyjaśnij co to jest pasteryzacja oraz w jaki sposób przeprowadzana jest w warunkach domowych i kto odkrył to zjawisko.
Znaczenie fermentacji w życiu człowieka. Wyjaśnij co to jest pasteryzacja oraz w jaki sposób przeprowadzana jest w warunkach domowych i kto odkrył to zjawisko....
co to jest pasteryzacja? napisz o niej krótko
co to jest pasteryzacja? napisz o niej krótko...
Co to jest PASTERYZACJA???
Co to jest PASTERYZACJA???...
Co to jest pasteryzacja?
Co to jest pasteryzacja?...