paciorkowce , gronkowce , dwoinki , pałeczki , laseczki , kytki , ziarenkowce
* ziarniaki, * dwoinki, * paciorkowce, * gronkowce, * pakietowce, * pałeczki, * laseczki, * maczugowce, * przecinkowce, * śrubowce, * krętki, * promieniowce, * prątki,
Charakterystyka produkcji piekarskiej
PRZYGOTOWANIE SUROWCÓW DO PRODUKCJI PIECZYWA
Od starannego i dokładnego przygotowania surowców zależy w dużym stopniu przebieg procesów technologicznych oraz jakość pieczywa. Podstawowym surowcem w produkcji jest mąka i od właśc...
Morfologia i anatomia roślin - dział botaniki
Botanika - morfologia i anatomia roślin
Botanika morfologia i anatomia.
1. Budowa zarodka.
Zarodkiem nazywamy młody, niedojrzały organizm roślinny we wczesnym stadium rozwojowym, w którym nie jest on jeszcze samodziel...
Metale ciężkie mogą być groźne.
Metale ciężkie mogą być groźne ( źródła i skutki skażenia gleb).
Metale ciężkie zaliczane są do tych zanieczyszczeń żywności, które stanowią szczególne zagrożenie dla zdrowia człowieka. Są one tym bardziej groźne ...