Odpowiedzi do tego pytania były błędne i zostały usunięte. Jest przygotowywana nowa odpowiedź i wtedy ta informacja zostanie zastąpiona poprawnym rozwiązaniem, dlatego proszę nie zgłaszać tej odpowiedzi jako nadużycia!
Wykorzystanie i znaczenie cukrów
Magdalena Sopuszyńska kl.2 A
WYKORZYSTANIE I ZNACZENIE CUKRÓW
Z cukrami spotykamy się ciągle w życiu codziennym, czasem nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Nie zastanawiamy się czym są, z czego są zbudowane i jaka jest i...
Alkohole
Alkohole
Nazewnictwo alkoholi / Właściwości fizyczne i chemiczne alkoholi / Otrzymywanie alkoholi / Alkohole wielowodorotlenowe / Działanie alkoholu etylowego na organizm człowieka /
Alkohole są to związki organiczne pochod...
Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe
- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w ...
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...