Właściwości chemiczne i fizyczne: tłuszczy, białek i cukrów.

Właściwości chemiczne i fizyczne: tłuszczy, białek i cukrów.
Odpowiedź

Odpowiedzi do tego pytania były błędne i zostały usunięte.  Jest przygotowywana nowa odpowiedź i wtedy ta informacja zostanie zastąpiona poprawnym rozwiązaniem, dlatego proszę nie zgłaszać tej odpowiedzi jako nadużycia!

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

Wykorzystanie i znaczenie cukrów

Magdalena Sopuszyńska kl.2 A

WYKORZYSTANIE I ZNACZENIE CUKRÓW

Z cukrami spotykamy się ciągle w życiu codziennym, czasem nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Nie zastanawiamy się czym są, z czego są zbudowane i jaka jest i...

Chemia

Alkohole

Alkohole

Nazewnictwo alkoholi / Właściwości fizyczne i chemiczne alkoholi / Otrzymywanie alkoholi / Alkohole wielowodorotlenowe / Działanie alkoholu etylowego na organizm człowieka /

Alkohole są to związki organiczne pochod...

Chemia

Składniki pokarmowe

Składniki pokarmowe


- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w ...

Technologia żywności

Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści


1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...

Technologia żywności

Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.

Spis treści


1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...