Pasteryzuje się np. * mleko * piwo * przetwory owocowe np. dżemy * mięso, wędliny
- owoce - warzywa - grzyby - przetwory
co się pasteryzuje? na technikę jestem 4-klasistą
co się pasteryzuje? na technikę jestem 4-klasistą...
Mama pasteryzuje przetwory w słoikach o średnicy 10 cm. Jaką najmniejszą średnicę musi mieć okrągły garnek, aby zmieściły się w nim 4 słoiki?
Mama pasteryzuje przetwory w słoikach o średnicy 10 cm. Jaką najmniejszą średnicę musi mieć okrągły garnek, aby zmieściły się w nim 4 słoiki?...
Warzywa i przetwory z warzyw
I Wstęp
II. Ocena towaroznawcza warzyw
2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce
2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw
2.3. Klasyfikacja warzyw
2.4 Ogólna charakterystyka warzyw
2.5. Przydatność, wymaga...
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...