-są pożywieniem dla ludzi -są wykorzystywane wprzemysle spożywczym(robione sa znich drożdże) -użyźniaja glebę -dojrzewanie serów pleśniowych -zastosowanie w medycydnie(antybiotyki) -rozkładają szczątki organiczne: opadłe liście, martwe rośliny i zwierzęta, drewno oraz ściółkę. O tako ;d
- użyźniaja glebę -dojrzewanie serów pleśniowych - wykorzystywanie do prodykcji leków,serów, jogurtów. - pokarm dla ludzi i zwierząt, - w przemyśle spożywczym - w medycynie - są wyznacznikami czystości powietrza na danym terenie . Liczę na naj ;)
Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Mikroflora pierwotna i wtórna surowców roślinnych, zwierzęcych oraz surowców dodatkowych
Surowce żywnościowe są środowiskami, w których drobnoustroje mogą bytować,...