Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu . Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów . Słuch , Wzrok , Dotyk , Węch , Smak .

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu . Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów . Słuch , Wzrok , Dotyk , Węch , Smak .
Odpowiedź

słuch: arbuz jest dojrzały, jeśli po ściśnięciu owocu usłyszymy  chrzęst lub chrupnięcie wzrok: zgniła banan ma brązową skórkę dotyk: skórka starej pomarańczy nie jest elastyczna, lecz zasuszona węch: zgniłe jabłko wytwarza zapach acetonu smak: zgniłe kiwi ma charakterystyczny smak

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Słuch Dotyk Węch Smak Wzrok

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Słuch Dotyk Węch Smak Wzrok...

Biologia

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk, Wzrok, Smak, Węch, Słuch

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk, Wzrok, Smak, Węch, Słuch...

Biologia

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np.  słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np.  słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk...

Biologia

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk,Wzrok,Smak,Węch,Słuch

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk,Wzrok,Smak,Węch,Słuch...