słuch: arbuz jest dojrzały, jeśli po ściśnięciu owocu usłyszymy chrzęst lub chrupnięcie wzrok: zgniła banan ma brązową skórkę dotyk: skórka starej pomarańczy nie jest elastyczna, lecz zasuszona węch: zgniłe jabłko wytwarza zapach acetonu smak: zgniłe kiwi ma charakterystyczny smak
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Słuch Dotyk Węch Smak Wzrok
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Słuch Dotyk Węch Smak Wzrok...
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk, Wzrok, Smak, Węch, Słuch
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk, Wzrok, Smak, Węch, Słuch...
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np. słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np. słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk...
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk,Wzrok,Smak,Węch,Słuch
Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów : Dotyk,Wzrok,Smak,Węch,Słuch...