Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np.  słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk

Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu.podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów. Dotyk Węch Smak Wzrok np.  słuch - dojrzały arbuz w czasie opłukiwania wydaje pusty dziwięk
Odpowiedź

Dotyk - Pomarańcza powinna być twarda. Węch - Nieświeże mięso brzydko pachnie. Smak - Zepsuty jogurt ma kwaśni smak. Wzrok - Dojrzała malina jest różowa. Liczę na naj <3

wzrok---dojrzała truskawka ma czerwony  kolor i jest durza smak---dojrzałe jabłko jest słodkie a niedojrzałe kwaśne węch--- gdy np owoc lub warzywo zgnije ulatnia się nieprzyjemny zapach dotyk---gdy trzymamy w rękach np twardy owoc 

Dodaj swoją odpowiedź