W jakim celu stosuje się metody konserwacji żywności

W jakim celu stosuje się metody konserwacji żywności
Odpowiedź

1.By było trwałe do spożycie (czyli by się tak szybko nie przeterminowało )   I dalej nwm :) 

Dodaj swoją odpowiedź
Socjologia

Żywność i żywienie w ujęciu historycznym- zmiany w narzędziach i procesach technologicznych wykorzystywanych w sferze żywności i ich uwarunkowania

Celem poniższej pracy jest uzmysłowienie czytelnikowi, a przede wszystkim sobie samemu jak ogromne zmiany w narzędziach i procesach technologicznych dokonały się w sferze żywności i żywienia w toku historii. Jak odbywała się ewolucja narz�...

Chemia

Zastosowanie promieniotwórczości i izotopów

Promieniotwórczość to zdolność pewnych substancji (zwanych promieniotwórczymi) do wysyłania promieniowania korpuskulamego i promieniowania elektromagnetycznego o bardzo małej długości fali, powstającego w wyniku samorzutnych przemian (roz...

Zarządzanie

Zarzadzanie opakowaniami

1. Cele zarządzania produkcją, zarządzanie zintegrowane, co to jest, co się na niego składa?
Zarządzanie to działalność kierownicza, polegająca na ustalaniu celów i ich realizacji (stosuje się do działalności kierowniczej przede ws...

Ekonomia

Opakowania.

1. Cele zarządzania produkcją, zarządzanie zintegrowane, co to jest, co się na niego składa?
Zarządzanie to działalność kierownicza, polegająca na ustalaniu celów i ich realizacji (stosuje się do działalności kierowniczej przede ws...

Chemia

Izotopy promieniotwórcze

Co to są izotopy?
Izotopy (łac. isos-równy, topos-miejsce) to odmiany atomów danego pierwiastka, których jądra mają taka samą liczbę protonów (czyli liczbę atomową), jednak różnią się między sobą liczbą neutronów (tj. liczbą...