MAULTASCHEN - Kwadratowe pierogi z ciasta makaronowego z nadzieniem mięsnym. BIAŁA KIEŁBASA - STRUCLA BOŻONARODZENIOWA - W strucli znajdziemy: starte migdały, rodzynki, przyprawy, skórkę cytrynową i pomarańczową. KLOPSY PO KRÓLEWIECKU - Klopsy przyrządzane są z cielęcego mięsa mielonego, bułki tartej, jajek i skórki cytrynowej. Tradycyjnie serwowane są w sosie śmietanowo-kaparowym. Można podawać klopsy z ziemniakami, buraczkami lub ryżem. KNIPP PO BREMEŃSKI - Z kaszy owsianej, mięsa wieprzowego i wołowego oraz ziela angielskiego i musu jabłkowego czy pieczywa pełnoziarnistego. GRUSZKI, FASOLA i SŁONINA - Przyrządzane jest z gruszkami i tradycyjnie podawane z ziemniakami. Mieszanka słodkich i pożywnych składników jest typowa dla regionu północnoniemieckiego. PIECZONA KIEŁBASA Z SOSEM CURRY - Najczęściej podawane z frytkami.
Jakie są potrawy regionalne w Niemczech? Plus dłuższy opis
Jakie są potrawy regionalne w Niemczech? Plus dłuższy opis...
Jakie są potrawy regionalne w Niemczech?
Jakie są potrawy regionalne w Niemczech?...