Obróbka cieplna -powoduje zabicie mikroorganizmów Suszenie -brak wody uniemożliwa drobnoustrojom rozwój Chłodzenie lub mrożenie -czynności życiowe bakterii sa zahamowane Liofilizacja-usuwanie wody z zamrożonego produktu Peklowanie -w celu przedłużenia daty ważności produktu Zakwaszenie -w kwaśnym środowisku bakterie produkujące toksyny nie mogą się rozwijać Kiszenie Mam nadzieję,że pomogłem :)
1. Wymień i opisz(krótko) sposoby konserwacji żywności. 2.Funkcje wody(8) PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!! DAM NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Wymień i opisz(krótko) sposoby konserwacji żywności. 2.Funkcje wody(8) PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!! DAM NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
1. WYMIEŃ I OPISZ(KRÓTKO) SPOSOBY KONSERWACJI ŻYWNOŚCI. 2. FUNKCJE WODY. (8) PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!! DAM NAJ!!
1. WYMIEŃ I OPISZ(KRÓTKO) SPOSOBY KONSERWACJI ŻYWNOŚCI. 2. FUNKCJE WODY. (8) PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!! DAM NAJ!!...
1. Wymień i opisz(krótko) sposoby konserwacji żywności. 2.Funkcje wody(8) PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!! DAM NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Wymień i opisz(krótko) sposoby konserwacji żywności. 2.Funkcje wody(8) PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!! DAM NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...