chłodzenie produktów spożywczych, farmaceutycznych i chemicznych transport produktów wrażliwych na temperaturę catering otrzymywanie gęstego dymu wykorzystywanego do efektów specjalnych (teatr, kino, promocje) rozdrabnianie w niskich temperaturach - kriomielenie połączenia mechaniczne na wcisk - pasowanie "sworzeń-tuleja
może mieć zastosowanie w sztuce (w rzeźbiarstwie) jako materiał do robienia rzeźb z lodu
sluzy do chłodzenie produktów spożywczych, farmaceutycznych i chemicznych transport produktów wrażliwych na temperaturę catering otrzymywanie gęstego dymu wykorzystywanego do efektów specjalnych (teatr, kino, promocje) rozdrabnianie w niskich temperaturach - kriomielenie połączenia mechaniczne na wcisk - pasowanie "sworzeń-tuleja
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...
Rodzaje i zasady utrwalania mięsa zwierząt rzeźnych.
Spis treści
1. Wstęp.
1.1. Cel i istota utrwalania.
2.Przemysłowe metody utrwalania żywności.
2.1.Stopnie utrwalania żywności.
2.1.1.Pasteryzacja.
2.1.2.Sterylizacja.
3. Utrwalanie za pomocą niskich t...