2x3,5+10=?

2x3,5+10=?
Odpowiedź

2 x 3,5 + 10 = 17

Dodaj swoją odpowiedź
Matematyka

a) 7-2x3 = 4:2-5x3 = 20:2:5-6:2-1 = 2x3-5x3+12:3 = b) (2-5)x3:9 -(4-1) = 5x3x(4-2x3) do kwadratu w nawiasie 8:2-5x(6-7) - wszystko pod pierwiastkiem niewiem jak sie rysuje pierwiastek :( 16-9 x25 + 100 - te liczby te pod pierwiastkiem sa wszystk

a) 7-2x3 = 4:2-5x3 = 20:2:5-6:2-1 = 2x3-5x3+12:3 = b) (2-5)x3:9 -(4-1) = 5x3x(4-2x3) do kwadratu w nawiasie 8:2-5x(6-7) - wszystko pod pierwiastkiem niewiem jak sie rysuje pierwiastek :( 16-9 x25 + 100 - te liczby te pod pierwiastkiem sa w...

Matematyka

a) 7-2x3 = 4:2-5x3 = 20:2:5-6:2-1 = 2x3-5x3+12:3 = b) (2-5)x3:9 -(4-1) = 5x3x(4-2x3)^2 8:2-5x(6-7) - wszystko to pod pierwiastkiem 16-9 x25 + 100 - te liczby pod pierwiastkiem sa wszystkie c) 4x5+2+3x2= -3+2 x (-2) x4 -8:2-5 = 5^2 -5x3^2 -

a) 7-2x3 = 4:2-5x3 = 20:2:5-6:2-1 = 2x3-5x3+12:3 = b) (2-5)x3:9 -(4-1) = 5x3x(4-2x3)^2 8:2-5x(6-7) - wszystko to pod pierwiastkiem 16-9 x25 + 100 - te liczby pod pierwiastkiem sa wszystkie c) 4x5+2+3x2= -3+2 x (-2) x4 -8:2-5 = 5^2 -5...

Matematyka

Dany jest wielomian W (x) = 2x3 + ax2 −14x + b . a) Dla a = 0 i b = 0 otrzymamy wielomian W (x) = 2x3 −14x . Rozwiąż równanie 2x3 −14x = 0 . b) Dobierz wartości a i b tak, aby wielomian W(x) był podzielny jednocześnie przez x − 2 oraz przez x + 3 .

Dany jest wielomian W (x) = 2x3 + ax2 −14x + b . a) Dla a = 0 i b = 0 otrzymamy wielomian W (x) = 2x3 −14x . Rozwiąż równanie 2x3 −14x = 0 . b) Dobierz wartości a i b tak, aby wielomian W(x) był podzielny jednocześnie przez x − 2 o...

Matematyka

(-2x3-3)-(-2x3-3x2-2x-3)

(-2x3-3)-(-2x3-3x2-2x-3)...

Matematyka

W(x) = 2x3 + bx + c, W(0) = 0 i W(1) = 2. Oblicz b i c. Dany jest wielomian W(x) = -2x3 - x2 + 3x - 2. a)      Sprawdź, czy W(-1)>W(2)      Zapisz podany wielomian w postaci iloczynu P(x) = x2 -16

W(x) = 2x3 + bx + c, W(0) = 0 i W(1) = 2. Oblicz b i c. Dany jest wielomian W(x) = -2x3 - x2 + 3x - 2. a)      Sprawdź, czy W(-1)>W(2)      Zapisz podany wielomian w postaci iloczynu P(x) = x2 -16...

Matematyka

Wykonaj mnożenie : a)     x2 *(2x3 – x +2) = b)   -3x * ( x3+ x2 –2) = c)    ( 3x – 2) ( 2x3 – 3x2 – 5) = d)    (x2 – 2x + 3) (x3 – 7x) =

Wykonaj mnożenie : a)     x2 *(2x3 – x +2) = b)   -3x * ( x3+ x2 –2) = c)    ( 3x – 2) ( 2x3 – 3x2 – 5) = d)    (x2 – 2x + 3) (x3 – 7x) =...