Podstawowe składniki chemiczne żywności

Podstawowe składniki chemiczne żywności
Odpowiedź

- Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne

białka ,weglowodany(cukry),tłuszcze,składniki mineralne, witaminy ale nie jestem pewna :}

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

Witam ! mam do napisania referat na temat "Podstawowe składniki chemiczne żywności". Proszę o pomoc !

Witam ! mam do napisania referat na temat "Podstawowe składniki chemiczne żywności". Proszę o pomoc !...

Chemia

Podstawowe składniki żywności i ich rola w organizmie

- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uz...

Chemia

Składniki pokarmowe

Składniki pokarmowe


- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w ...

Socjologia

Podstawowe trendy w spożyciu żywności

1. Kuchnia zamiast gabinetu lekarskiego – żywić się zdrowo
2. Świeże jest najlepsze najbardziej, wartościowe
3. Żywność ograniczona – jak najmniej sztucznej
4. Więcej żywności bezmięsnej (młodzież i dzieci nie powinny ...

Podstawy przedsiębiorczości

Być konsumentem. Podstawowe prawa i ich ochrona.

Nie jest to gotowy pisemny referat - takie informacje przedstaiwalem prowadzac lekcje nt ochrony konsumenta

Konsument – <łac. consumens, consumentis> spożywca; nabywca towarów na własny użytek, też nabywca usług
Konsument ma pr...