- Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne
białka ,weglowodany(cukry),tłuszcze,składniki mineralne, witaminy ale nie jestem pewna :}
Witam ! mam do napisania referat na temat "Podstawowe składniki chemiczne żywności". Proszę o pomoc !
Witam ! mam do napisania referat na temat "Podstawowe składniki chemiczne żywności". Proszę o pomoc !...
Podstawowe składniki żywności i ich rola w organizmie
- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uz...
Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe
- Białka
- Tłuszcze
- Węglowodany - składniki odżywcze
- Witaminy
- Składniki mineralne
- Woda
- Kwasy organiczne
Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w ...
Podstawowe trendy w spożyciu żywności
1. Kuchnia zamiast gabinetu lekarskiego – żywić się zdrowo
2. Świeże jest najlepsze najbardziej, wartościowe
3. Żywność ograniczona – jak najmniej sztucznej
4. Więcej żywności bezmięsnej (młodzież i dzieci nie powinny ...
Być konsumentem. Podstawowe prawa i ich ochrona.
Nie jest to gotowy pisemny referat - takie informacje przedstaiwalem prowadzac lekcje nt ochrony konsumenta
Konsument – <łac. consumens, consumentis> spożywca; nabywca towarów na własny użytek, też nabywca usług
Konsument ma pr...