ejj napiszcie mi jakiś przepis na zupę po niemiecku proszEe ! ;]] pozdrawiam ;-**

ejj napiszcie mi jakiś przepis na zupę po niemiecku proszEe ! ;]] pozdrawiam ;-**
Odpowiedź

Zupa piwna po niemiecku Dla ilu osób: dla czterech Orientacyjny koszt potrawy: średnia cena Wszystkie wyświetlenia: 134 Autor: Nieznany Dodany przez: tulipan Data dodania: 2010-01-29 Dodaj przepis do ulubionych Drukuj przepis Dodaj do listy zakupów Składniki * piwo jasne 1 l * śmietana 2/3 szkl * masło 1 łyżka * mąka 1 łyżka * sól * pieprz * cukier * cynamon do smaku Sposób przyrządzenia Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Następnie wlewać powoli piwo szybko mieszając trzepaczką, chwilę pogotować ze startym cynamonem. Zupę połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku.

Zutaten: 200 g Zwiebel 1 Knoblauchzehe 1 EL Olivenöl 3 / 4 l Brühe 1 / 4 l trockener Weißwein 4 Scheiben Brot Paris 100 g geriebener Käse, Emmentaler, Gouda (oder andere gewürzt gelben Käse, der gut ist Zapieka) 1 Teelöffel der Mischung der Kräuter der Provence Prise Kreuzkümmel, gemahlen Salz, Pfeffer Performance: Zwiebeln schälen und in dünne Scheiben schneiden. In einem Topf kochen in Olivenöl bis Browning (nicht verbrennen), würzen, mit Mehl bestäuben, umrühren und kurz anbraten, Brühe und Wein gießen, reduzieren Sie die Flamme kochen und etwa 15 Minuten. Ofen auf 180 Grad Temperatur. Gehen Sie mit Brotcroutons przypieczone für Gold. Jeder Toast rieb przekrojonym Knoblauchzehen in zwei Hälften. Am unteren Ende der 4 hitzebeständig Tassen auf den Toast gelegt, streuen jeden Toast dick mit geriebenem Käse, die Suppe in jede Schüssel. Toasts sollten schwimmen an die Oberfläche. Legen Sie die Schüssel in einen heißen Ofen und backen bis der Käse geschmolzen ist Für wie viele Personen: 4 po polsku: Zupa cebulowa; Składniki: 200 g cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 3/4 l rosołu 1/4 l białego wina wytrawnego 8 kromeczek bagietki lub 4 kromki bułki paryskiej 100 g tartego sera gruyere, ementalera, goudy (lub innego żółtego aromatycznego sera, który się dobrze zapieka) 1 łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich szczypta mielonego kminku Sól, pieprz Wykonanie: Obrać cebulę i pokroić w cienkie plasterki. W rondlu dusić na oliwie aż zbrązowieje (nie przypalić), dodać przyprawy, oprószyć mąką, wymieszać i chwilę podsmażyć, zalać rosołem i winem, zmniejszyć płomień i gotować około 15 minut. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Zrobić z bułki grzanki przypieczone na złoto. Każdą grzankę posmarować przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Na dno 4 żaroodpornych miseczek położyć po grzance, posypać każdą grzankę grubo tartym serem, wlać do każdej miseczki zupę. Grzanki powinny wypłynąć na powierzchnię. Wstawić miseczki do rozgrzanego piekarnika i zapiekać aż ser się stopi Dla ilu osób: 4

Dodaj swoją odpowiedź
Język niemiecki

ejj napiszcie mi jakiś przepis na zupę po niemiecku proszEe ! ;]] pozdrawiam ;-**

ejj napiszcie mi jakiś przepis na zupę po niemiecku proszEe ! ;]] pozdrawiam ;-**...