dlaczego po utarciu marchwi nalezy skropic ja oliwa lub olejem jadalnym?

dlaczego po utarciu marchwi nalezy skropic ja oliwa lub olejem jadalnym?
Odpowiedź

zeby nie parowala z niej woda i zeby nie wyschla- olwj zapobiega parowaniu.

zeby szybko niewysła bo jak wyschnie staje sie niesmaszna

Witamina A zawarta w marchwi wraz z karotenem staje się przyswajalna dzięki obecności tłuszczu dlatego należy go dodawać najlepiej w postaci właśnie oliwy z oliwek bądź oleju.

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

Wytłumacz dlaczego przygotowując sprawie z marchwi należy po utarciu skropić ja oliwa lub olejem jadalnym. Zidentyfikuj na podstawie objawów jakiej witaminy jest zbyt mało w organizmie człowieka który: a)szybko się męczy, ma bolesne skurczę mięśni zwła

Wytłumacz dlaczego przygotowując sprawie z marchwi należy po utarciu skropić ja oliwa lub olejem jadalnym. Zidentyfikuj na podstawie objawów jakiej witaminy jest zbyt mało w organizmie człowieka który: a)szybko się męczy, ma bolesne sku...

Biologia

Wytłumacz dlaczego przygotowując surówkę z marchwi należy po utarciu skropić ją oliwą lub olejem jadalnym Pilne Daje naj

Wytłumacz dlaczego przygotowując surówkę z marchwi należy po utarciu skropić ją oliwą lub olejem jadalnym Pilne Daje naj...

Biologia

Wytłumacz, dlaczego przygotowując surówkę z marchwi, należy po utarciu skropić ją oliwą lub olejem jadalnym?

Wytłumacz, dlaczego przygotowując surówkę z marchwi, należy po utarciu skropić ją oliwą lub olejem jadalnym?...

Biologia

Wytłuacz, dlaczego przygotowując surówkę z marchwi, należy marchew po utarciu skropić oliwą lub olejem jadalnym

Wytłuacz, dlaczego przygotowując surówkę z marchwi, należy marchew po utarciu skropić oliwą lub olejem jadalnym...