Do produkcji pasztetu należy przygotować mięso wieprzowe , wątróbki drobiowe i boczek w stosunku wagowym 7:3:4 Ile kilogramów każdego ze składników zużyto do produkcji 98 kilogramów pasztetu.

Do produkcji pasztetu należy przygotować mięso wieprzowe , wątróbki drobiowe i boczek w stosunku wagowym 7:3:4 Ile kilogramów każdego ze składników zużyto do produkcji 98 kilogramów pasztetu.
Odpowiedź

7+3+4=14 98kg:14=7kg   wieprzowina: 7*7=49kg wątróbki: 3*7=21kg boczek: 4*7=28kg

Dodaj swoją odpowiedź
Matematyka

do produkcji pasztetu należy przygotować mięso wieprzowe, wątróbki drobiowe i boczek w stosunku wagowym 7:3:4. ile kilogramów każdego ze składników zużyto do produkcji 98kg pasztetu?     proszę rozwiążcie....

do produkcji pasztetu należy przygotować mięso wieprzowe, wątróbki drobiowe i boczek w stosunku wagowym 7:3:4. ile kilogramów każdego ze składników zużyto do produkcji 98kg pasztetu?     proszę rozwiążcie.......