Wyjaśnij dlaczego woda wapienna mętnieje w obecności fermentujących drożdży ?

Wyjaśnij dlaczego woda wapienna mętnieje w obecności fermentujących drożdży ?
Odpowiedź

Podczas fermentacji drożdży wydziela się CO2 (dwutlenek węgla), a woda wapnienna mętnieje właśnie w obecności CO2.

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

Wyjaśnij dlaczego: -tasiemce pozyskują energię na drodze oddychania komórkowego beztlenowego. -drożdże wykorzystuje się do produkcji wina. -po długotrwałym wysiłku możesz odczuwać sztywność i bolesność mięśni. -woda wapienna mętnieje w obecności ferme

Wyjaśnij dlaczego: -tasiemce pozyskują energię na drodze oddychania komórkowego beztlenowego. -drożdże wykorzystuje się do produkcji wina. -po długotrwałym wysiłku możesz odczuwać sztywność i bolesność mięśni. -woda wapienna m�...

Biologia

1.Wyjaśnij, dlaczego: -tasiemce pozyskują energię na drodze oddychania komórkowego beztlenowego -drożdże wykorzystuje się do produkcji wina -po długotrwałym i intensywnym wysiłku możesz odczuwać sztywność i bolesność mięśni -woda wapienna mętnieje w obecn

1.Wyjaśnij, dlaczego: -tasiemce pozyskują energię na drodze oddychania komórkowego beztlenowego -drożdże wykorzystuje się do produkcji wina -po długotrwałym i intensywnym wysiłku możesz odczuwać sztywność i bolesność mięśni -woda w...