Przepis łatwy lecz trochę pracochłonny. Podaję przepis na typowe pierogi ruskie. Zamiast podanego poniżej farszu można jednak dać równie dobrze owoce, mięso z kapustą, ser i.t.d. Składniki na około 50 średnich pierogów: Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 stołowa łyżka miękkiego masła 1/2 stołowej łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody Składniki na farsz: 700 g ugotowanych zmielonych ziemniaków 300 g startego białego sera 2 cebule 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Farsz: Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić na ostro(!). Ciasto: Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką (!). Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi. Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut. Pierogi ruskie podaje się polane zrumienionym boczkiem, słoninką, można posypać zieleniną lub podawać z surówką. Do popicia przyjęło się podawać czerwony barszcz. Smacznego Zaporzyczone ze strony: http://www.rysch.com/kuchnia/pierogi_ruskie.htm
przepis na pierogi ruskie po angielsku
przepis na pierogi ruskie po angielsku...
Prosze napiszcie mi przepis z niemieckiego i to na pierogi ruskie...tam ma być zawarte jakie produkty i w jakiej ilości powinnam kupić, opisać, jak przygotowac dana potrawą... i do tego jak doprawic i podawac ; ) z gory dziekuuuuje:)
Prosze napiszcie mi przepis z niemieckiego i to na pierogi ruskie...tam ma być zawarte jakie produkty i w jakiej ilości powinnam kupić, opisać, jak przygotowac dana potrawą... i do tego jak doprawic i podawac ; ) z gory dziekuuuuje:)...
prosiłabym przepis na jakies dobre pierogi tylko nie na ruskie, z serem białym, z kapustom, z mięsem, z grzybami i owocami i tylko jakies inne
prosiłabym przepis na jakies dobre pierogi tylko nie na ruskie, z serem białym, z kapustom, z mięsem, z grzybami i owocami i tylko jakies inne...