Cukrem zapasowym roślin jest skrobia.
Jest to skrobia. MAm nadziejęę, że pomogłam. Liczęę na naj ;p ;)
1.Funkcja białek - B, tłuszczów - Z, węglowodanów - E. 2.Po co spożywamy warzywa i owoce. 3.Cukrem zapasowym roślin jest..........., zwierząt jest........ 4.Oliwa w diecie człowieka. Po co? 5.Niedobór witamin A,D3,K, C. 6.Źródła witaminy C. 7.Minera
1.Funkcja białek - B, tłuszczów - Z, węglowodanów - E. 2.Po co spożywamy warzywa i owoce. 3.Cukrem zapasowym roślin jest..........., zwierząt jest........ 4.Oliwa w diecie człowieka. Po co? 5.Niedobór witamin A,D3,K, C. 6.Źródła wi...
ZADANIE NA 100 PUNKTÓW + NAJ prosze o rozwiązanie testu z góry dzięki potrzebne na jutro POMOCY! test składa sie z 18 pytań 1. Obok zdań dotyczących związków organicznych stanowiących główny materiał zapasowy organizmu wpisz literę Z, obok zdań dotycząc
ZADANIE NA 100 PUNKTÓW + NAJ prosze o rozwiązanie testu z góry dzięki potrzebne na jutro POMOCY! test składa sie z 18 pytań 1. Obok zdań dotyczących związków organicznych stanowiących główny materiał zapasowy organizmu wpisz literę ...
Zastosowanie i znaczenie cukrów
Z cukrami spotykamy się ciągle w życiu codziennym, są szeroko rozpowszechnione w przyrodzie i odgrywają bardzo dużą rolę w procesach życiowych organizmów żywych. Cukry powstają w przyrodzie w zielonych częściach roślin z dwutlenku wę...
Podział cukrów i ich charakterystyka
Cukry stanowią ogromną grupę związów chemicznych. Popularna nazwa „węglowodany” wywodzi się ze wzoru sumarycznego, gdzie liczba atomów wodoru dwukrotnie przekracza liczbę atomów tlenu, tak jak ma to miejsce w cząsteczce wody. Wzór og...
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu.
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu
Składniki odżywcze są to związki występujące w produktach spożywczych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, które po spożyciu ulegają strawieniu i przyswoj...