NAJ Kołacze wypiekano w piecach chlebowych pod koniec dnia, gdy ów piece były dobrze i równomiernie nagrzane.W Polsce praktykowane było wypiekanie kołaczy jako pieczywa weselnego.Kołacz był ciastem drożdżowym, przeważnie okrągłym. Miał duże rozmiary i był bogato zdobiony nie tylko elementami z ciasta , ale też ozdobami pieczonymi oddzielnie, a następnie nałożonymi na niego. Poza tym zdobiono go roślinami i kolorowymi wstążkami.
Kołacze pieczono w piecach chlebowych albo pod koniec dnia, gdy cały piec kuchenny był dobrze i równomiernie rozgrzany lub w 'finale' wypieku chleba .Był to swoisty ceremoniał pieczenia: od zapachu zakwasu, ciasta chlebowego i drożdżowego, przez zapachy sera, ziół i innych dodatków .
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz. POdkreslam w kilku nie całe opowiadanie.
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz. POdkreslam w kilku nie całe opowiadanie....
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz...na pon.!!!
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz...na pon.!!!...
W kilku zdaniach opowiedz, jak pieczono kołacz.Proszę nie bierzcie z netu
W kilku zdaniach opowiedz, jak pieczono kołacz.Proszę nie bierzcie z netu ...
w kilku zdaniach opowiedz, jak pieczono kołacz
w kilku zdaniach opowiedz, jak pieczono kołacz...
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz. Proszę o odpowoedź!! Min 5 zdan. Daj naj! Pliss
W kilku zdaniach opowiedz jak pieczono kołacz. Proszę o odpowoedź!! Min 5 zdan. Daj naj! Pliss...