Namoczenie- namoczenie bielizny z dodatkiem detergentów np. proszek do prania. Podczas namaczania detergenty rozpuszczają się w wodzie i następuję roztopienie brudu. Pranie właściwe-kąpiel ubrań w danej temperaturze np. nastawiamy je na 60 C i pierzę się 40 min Gotowanie- to gorąca kąpiel tkanin w 90 C Płukanie-następuję ono po odpompowaniu wody z proszkiem. Do czystej wody ponownie zostaje rozpuszczony płyn który miesza się z wodą Krochmalenie- polega na usztywnieniu tkaniny dodajemy wtedy krochmal do prania gdy już wyschnie jest twarde i sztywne Suszenie- to ostatni etap który polega na odwirowaniu wody z bębna pralki po wyjęciu są suche :)
korzystając z dostępnych źródeł , wyjaśnij pojęcia namoczenie pranie właściwe gotowanie płukanie krochmalenie suszenie
korzystając z dostępnych źródeł , wyjaśnij pojęcia namoczenie pranie właściwe gotowanie płukanie krochmalenie suszenie...
korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij pojęcia: - namoczenie - pranie właściwe - gotowanie - płukanie - krochmalenie - suszenie jeszcze opisy i przykłady
korzystając z dostępnych źródeł, wyjaśnij pojęcia: - namoczenie - pranie właściwe - gotowanie - płukanie - krochmalenie - suszenie jeszcze opisy i przykłady...
Korzystając z dostępnych źródeł wyjaśnij pojęcia a) Namoczenie b) Pranie właściwe c) Gotowanie d) Płukanie e) Krochmalenie f) Suszenie Zadanie 2 strona 140 klasa 5 szkoła podstawowa Daje Naj
Korzystając z dostępnych źródeł wyjaśnij pojęcia a) Namoczenie b) Pranie właściwe c) Gotowanie d) Płukanie e) Krochmalenie f) Suszenie Zadanie 2 strona 140 klasa 5 szkoła podstawowa Daje Naj...
Korzystając z dostepnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie b)pranie właściwe c)gotowanie d)płukanie e)krochmalenie f)suszenie Pamiętaj, przedewszystkim chodzi o materiał!
Korzystając z dostepnych źródeł, wyjaśnij następujące pojęcia: a)namoczenie b)pranie właściwe c)gotowanie d)płukanie e)krochmalenie f)suszenie Pamiętaj, przedewszystkim chodzi o materiał!...
Korzystając z dostępnych źródeł. Wyjaśnij pojęcia. a]namoczenie - b] pranie właściwe - c] gotowanie - d] płukanie - e] krochmalenie - f] suszenie -
Korzystając z dostępnych źródeł. Wyjaśnij pojęcia. a]namoczenie - b] pranie właściwe - c] gotowanie - d] płukanie - e] krochmalenie - f] suszenie -...