PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.
Odpowiedź

1. Robi się tak aby woda cała nie wyparowała 2. Ta temperatura powoduje że ziemniak robi się miękki ale się nie rozpada

aby nie były zbyt przegotowane 

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy....