PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.
Odpowiedź

- nie trzeba już bardziej podgrzewać wody, bo już się gotuje i bardziej nie będzie się gotować - oszczędzamy energię i dbamy przez to o środowisko

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy.

PRZYRODA Gdy ziemniaki zaczynają się gotować,zmniejszamy pod garnkiem płomień tak, by utrzymać nim temperaturę zbliżoną do 100.C.Wymień dwa powody,dla których tak robimy....