4 galaretki rozpuścić każdą w niepełnej szklance wody − oczywiście każdą osobno, dodając do każdej 1 łyżkę cukru. 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody. Ser zmielić dwukrotnie.Następnie ser i margarynę podzielić na 4 części.Do miski włożyć 1 porcję miękkiej margaryny i sera.Miksować na gładką masę wlewając cienkim strumieniem ostudzoną galaretkę. Prostokątną blaszkę wyłożyć herbatnikami i na herbatniki wylać przygotowany ser. Włożyć do lodówki.To samo zrobić kolejno z każdą galaretką. Porcje sera tak szykować aby warstwy się odróżniały np.żółta, czerwona,zielona,pomarańczowa. Wierzch sernika zalać inną galaretką rozpuszczoną w 1/2 l wody.Do galaretki można włożyć owoce np. pokrojone brzoskwinie z puszki. Schłodzić w lodówce aż galaretka stężeje.Potrzebne składniki:-1 kg twarogu, 4 łyżki cukru, 1 kostka margaryny kasi, 5 galaretek różnego koloru, herbatniki petit-bery sposób przygotowania:
zaproponuj przepis na potrawę, którą potrafisz przyrządzić ( sernik na zimno) składniki ............................... przepis .................................. liczba kcal ............................ przebije na dzisiaj (3.05.2016) dam naj!!
zaproponuj przepis na potrawę, którą potrafisz przyrządzić ( sernik na zimno) składniki ............................... przepis .................................. liczba kcal ............................ przebije na dzisiaj (3.05.2016)...