Składniki 3 sereki homogenizowane 2 galaretka może być Morelowa 2 galaretka truskawkowa lub malinowa. 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe. Przygotowanie Rozpuść galaretki jednakowego koloru (we wrzątku). Pozostaw galaretki do ostygnięcia. Do gęstniejących galaretki dodajemy 1serek i mieszamy masę mikserem. Do tortownicę najlepiej okrągłej układamy folie do pieczenia a następnie wylewamy pierwsza przygotowana masę serowo- galaretkową . Odstawiamy blaszkę do lod9wki żeby się zsiadła. Przygotuj drugi kolor masy i ponownie wylej na blachę i odstaw do lodówki aby ztężała . Zacznij robić ostatnią masę i ponownie wlej na blachę. Wstaw sernik gotowy do lodówki do całkowitego stężenia i udekoruj owocami np truskawkami , brzoskwiniami. Sernik chłodź w lodówce około 2-3 godziny Kalorie - 100gram 142kc
zaproponuj przepis na potrawę, którą potrafisz przyrządzić ( sernik na zimno)
składniki ...............................
przepis ..................................
liczba kcal ............................
przebije na dzisiaj (3.05.2016)
dam naj!!
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź