Przetłumacz Apfelstrudel 100g masła 100g mąki 1 jajko Trochę mleka Cukier waniliowy Skurka z cytryny Proszek do pieczenia Nadzienie 8jabłek Cukier Cynamon Bułka tarta Z podanych składników zagnieść ciasto.uformować kulę i odłożyć na bok.
Przetłumacz
Apfelstrudel
100g masła
100g mąki
1 jajko
Trochę mleka
Cukier waniliowy
Skurka z cytryny
Proszek do pieczenia
Nadzienie
8jabłek
Cukier
Cynamon
Bułka tarta
Z podanych składników zagnieść ciasto.uformować kulę i odłożyć na bok.jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne.owoce pokroić w cienkie plastry.wymieszać z pozostałymi składnikami.
Piekarnik nagrzać do 180stopni Celsjusza
Ciasto rozwałkować na szerokość blachy do pieczenia Na środku ułożyć nadzienie.Ciasto zwinąć do środka i posmarować rozbętanym jajkiem.wstawić do piekarnika i piec 40 min
Podawać ciepłe plastry oprószone cukrem pudrem.
Smacznego!
Umyć ręce
Dzień dobry jestem kucharz Jan i przygotujemy dzis Apgelstrudel