Na rysunku przedstawiono zestaw do przeprowadzenia pewnego doświadczenia : Zawartość probowek : A- gotowane białko jaja kurzego, prosta,HCl B- gotowane białko jaja kurzego, prosta C- gotowane białko jaja kurzego,HCl Wszystkie probówki zostaly umieszc

Na rysunku przedstawiono zestaw do przeprowadzenia pewnego doświadczenia : Zawartość probowek : A- gotowane białko jaja kurzego, prosta,HCl B- gotowane białko jaja kurzego, prosta C- gotowane białko jaja kurzego,HCl Wszystkie probówki zostaly umieszczone w wodzie o temperature 36-37 stopni a) sformułuj problem badawczy doswiadczenia b) sformuluj hipoteze doswiadczenia c) poise przewidywany quail doswiadczenia
Odpowiedź

problem: wpływ pH i obecnosci pepsyny na rozkład/ubytek masy gotowanego bialka jaka kurzego przez w temp. 36-37 stopni celcjusza pepsyna powoduje rozklad i ubytek masy bialka jaja kurzego i dziala najaktywniej przy pH kwasowym najwiekszy ubytek masy bialka jaja kurzego obserwujemy w probowce z pepsyna przy obecnosci hcl/kwasowym pH

Dodaj swoją odpowiedź