1.Oblicz wartość wyrażenia. a) (pierwiastek 13 - 4) + 6× pierwiastek 49= b) (pierwiastek 94 - 13) + 27 ÷ (pierwiastek 16 - 7)= c) (pierwiastek 5×7+1)-3×(pierwiastek 7×2-10)= d)16-6×(pierwiastek 78-3×10)= 2.Oblicz wartość wyrażenia. a) (pierwiast
1.Oblicz wartość wyrażenia.
a) (pierwiastek 13 - 4) + 6× pierwiastek 49=
b) (pierwiastek 94 - 13) + 27 ÷ (pierwiastek 16 - 7)=
c) (pierwiastek 5×7+1)-3×(pierwiastek 7×2-10)=
d)16-6×(pierwiastek 78-3×10)=
2.Oblicz wartość wyrażenia.
a) (pierwiastek 16) + 4×3=
b) (pierwiastek 36)×3-2=
c) 75+(pierwiastek 25)÷3=
d) 244-(pierwiastek 144)÷3=
e) (pierwiastek 64)×(pierwiastek 49)+(pierwiastek 9)÷(pierwiastek 4)=
f) (pierwiastek 100)×(pierwiastek 196)-(pierwiastek 225)÷(pierwiastek 25)=
g) (pierwiastek 121)×(pierwiastek 16)+(pierwiastek 400)÷(pierwiastek 4)=